Gorzelvtinden

Gorželvtinden (1072moh), Andersdal

Gorželvtinden er en av mange 1000 metere i området.  Fjellet ligger på nordsiden av Andersdalen, og er en del av ryggen som går fra Durmålsfjellet (1019moh) til Tverrbotnfjellet (1299moh). Fjellet er kanskje vår favoritt skitopp, hvor snøen stort sett er meget bra. I tillegg kan den ved kloke rutevalg være et godt alternativ for dager med rasfare.

Utgangspunkt for denne turen er Finnjorda i Andersdalen, ca 45 minutters kjøring fra Tromsø. Her er det gode parkeringsmuligheter. Fra startpunkt bærer det over et lite jorde før stigninga mot toppen begynner.

Det finnes forskjellige muligheter for å komme seg til topps. Studer kartet nøye før en går, det finnes noen bratte partier gjennom skogen som lett kan unngås.

Første gang gikk vi opp langs sørøstsiden av fjellet. Her er det et parti i skogen som er 30 grader. Over skoggrensa flater terrenget ut mot toppen. Over skoggrensa er det en slags naturlig halfpipe som går til ca 900 moh.

Et annet alternativ som også er mindre rasutsatt er å parkere ved Reinsmoen og derfra sikte seg inn mot opphøgd parti i skogen ovenfor husene. Denne ruta virka mindre bratt enn det første alternativet.

Gorželvtinden byr på store åpne flater som ikke er bratt, men her kan man finne mindre heng som er brattere. Nedkjøringen har vært fantastisk begge gangene vi har vært der, fra pudder paradis til perfekt vårsnø.

Man bør beregne alt fra 3-5 timer på turen avhengig form og hvor mye man vil kose seg.