Gabrielfjellet

Gabrielfjellet (1213 moh), Breivikeidet

På Breivikeidet ligger det en del gode toppturmuligheter. Gabrielfjellet er en rygg eller en forlengelse av Hamperokken. Fjellet ser ikke akkurat spennende ut i forhold til sin mer kjente nabo Hamperokken. Fjellet med sine brede nordflanke kan ved de rette forholdene by på passe bratt nedkjøring på store flater. Altså et fjell for de som liker stor fart og store svinger.

På våren er det stor sannsynlighet for at nordvendte fjellsider kan by på best mulige forhold.  I vår søken etter nye nordvendte fjellsider, ble Gabrielfjellet valgt.

Det fine søndagsværet ble for bra for å sitte inne med skolearbeid, så dermed ble det en kveldstur i skyfrihimmel og sol.

Utgangspunkt for denne turen er Stormo på Breivikeidet, nøyaktig 25 minutters kjøring fra Tromsø. Det var vanskelig å finne egnet parkeringsplass, noe som innebar litt ”knoting” fram og tilbake på veien.

En liten anmarsj i ikke så veldig tett skog før stigningen begynner. Ruta oppover gir seg selv egentlig. Det er nok bratt fra ca 450-800 moh som krever vurdering av både rutevalg og snøforhold. Ved ca 900 høydemeter kan toppen ses bak til høyre. Siste biten består av en ganske lang strekning i relativt slakt terreng.

Fra toppen er det flott utsikt mot blant annet Hamperokken, Fugledalsfjellet, Bjørnskardtinden og Teppelhaugdaltinden.

En varm og vindfri pause på toppen, før en kjempemessig nedkjøring. Vi fikk 10-15 cm pudder oppå det harde skarelaget stort sett hele veien. Siste biten gjennom skogen besto av gjennomslagsføre som forventet.

Et kanon skifjell. Må gratulere han Gabriel med fjellet.

Vi brukte totalt 3,5 timer. Det er 4km fra start til topps.