Tromsdalstinden fra Ramfjorden

Tromsdalstinden (1238 moh), Nordbotn

Se generell turbeskrivelse av Tromsdalstinden.

Tinden er en selvskreven favoritt uansett årstid. Flottere og lettere tilgjenglig topp skal en lete lenge etter. Vinterstid, og spesielt på skredutsatte dager er fjellet et fullgodt alternativ ved kloke rutevalg via Eliasdalen fra sør. Naturligvis er det også mulig å gå fra Tromsdalen, men her er det også brattere om en velger å gå direkte opp til Salen før ryggen.

Utgangspunkt for denne turen er ved Asko i Nordbotn, omkring 20 minutters kjøring fra Tromsø. Her er det svært gode parkeringsmuligheter, som sikkert disponeres arbeiderne. I helgene er det i hvert fall nok av plass.

Fra startsted legges sporet på vestsiden av elvedalen opp Eliasdalen. Noe tett skogen i begynnelsen, så det kan være fornuftig å følge en scootertrase gjennom grantrærne et stykke oppover. Derfra blir det hele mer oversiktlig mens en stiger oppover mot de flatere partiene sør for Salen. Vel oppe på 400 høydemeter må ruta legges med omhu mot Salen. Her er det nok av bratte sider som er skredutsatte, så en bør studere mikroterrenget nøye. Fra Salen følges ryggen opp til toppen. Ryggen er ofte avblåst, og en del stein vil nok stikke frem sporadisk. Allikevel veldig fin å gå, med vidunderlig utsikt i alle himmelretninger. En bør være oppmerksom på skavlene på toppryggen, som kan være flere meter lange.

Distanse: 13 km

Tidsforbruk: 5 timer

Grad: Lett/Moderat

Tekst og foto: Petter