Stormheimtinden

Stormheimtinden (1213moh), Nakkedalen

Da vi planla tur fredag var først Blåtinden tiltenkt, men etter noen vurderinger fant vi ut at snøen på Stormheimtinden måtte være bedre for fin skikjøring. Og det tror jeg vi gjorde rett i, fantastisk puddersnø nesten hele veien! Spesielt topphenget var en utrolig opplevelse.

Stormheimtinden ligger på ryggen litt lengre øst for Stormheimfjellet (1181moh). Begge er gode toppturalternativer, men Stormheimtinden er nok å foretrekke dersom snøforholdene er gode.

Vi var seks stykker som tok turen til Nakkedalen lørdagsmorgen. Turen tar ca 50 minutter fra Tromsø. Selv om det var 25 kuldegrader på startpunkt la omgivelsene med skyfri himmel og solskinn en liten demper på kulda. Fjellet ligger nesten like ved veien, noe som betyr om lag 400 meter anmarsj over Nakkevatnet (166moh) før stigningen begynner. Derfra bærer det oppover gjennom skogen. Fra om lag 450 moh, flater det noe ut, før det blir litt brattere igjen fra 600 moh. Vi var heldige med gode spor oppover noe som gjorde turen enklere. Siste biten fra 850 høydemeter er brattere og krever kloke rutevalg. De allerede tråkkede sporene oppover hadde tatt hensyn til dette, og vi valgte å følge disse helt til topps. Når man befinner seg i skredutsatt terreng i gruppe er det lurt å holde god avlastningsavstand til hverandre. Da vi endelig hadde kommet opp av renna (ca 1130 moh) fikk vi sola, noe som ikke akkurat la en demper på stemninga. Herfra var det bare en liten spasertur til toppen. Fra toppen fikk vi nyte den flotte utsikten mot blant annet Lyngsalpene. Alt i alt en kjempeflott tur!

Takk til Ove, Runar, Mads og Tormod for en fin tur!