Stormheimfjellet

Stormheimfjellet (1181 moh), Breivikeidet

I forhold til andre topper i området rundt Breivikeidet er ikke Stormheimfjellet det mest spennende målet, men dersom en ønsker å ta seg en tur på skredutsatte dager, er dette et ypperlig alternativ dersom en følger normalruta.

Kjøreturen til startpunkt tar omkring 40 minutter fra Tromsø. Det er gode parkeringsmuligheter på venstresiden av veien her.

Fra parkering har en store deler av ryggen fremfor seg. Et flat parti gjennom litt glissen skog forseres før en etter hvert begynner å vinne høyde sakte. Legg ruta mot pkt 519 på kartet, her er det en varde som er godt synlig på avstand. Herfra følger en ryggen til det flater ut på ca 850 moh. Ryggen er vindutsatt så en del stein stikker frem oppover. Fra 850 moh kan en se toppen langt i det fjerne. Da gjenstår kun en transportetappe før det blir litt brattere mot toppunktet.

På toppen er det gjestebok som nok sikkert blir mest skrevet i vinterstid. Fin utsikt mot mange spennende fjell i Lyngsalpene og selvfølgelig Hamperokken i sør.

Vi hadde egentlig lyst til å ta turen til Karltinden på motsatt side av Nakkedalen, men på grunn av skredfaren ble vi enige om at Vargedalen ble for bratt for gitte snøforhold. På toppen var det helt vindstille, men rimelig kaldt. På nedturen tok vi en avstikker fra ryggen for å kjøre litt brattere i et heng hvor det var nydelige forhold. Alt i alt en fin treningsøkt, som passer bra for nybegynneren og på dager med høy skredfare.

Vi brukte totalt 2t 45 min fordelt på 12 km t/r.

 

Tekst og foto: Petter