Sørfjelltinden

Sørfjelltinden (1468moh), Øvergård

Sørfjelltinden er en nokså anonym topp dersom en ”googler” på nettet, fant faktisk ikke et eneste spesifikt bilde av fjellet. Da vi planla tur fredag ettermiddag var nettopp dette en av grunnene til at Sørfjelltinden måtte bestiges.

Søndag kl 10:45 var ved veikrysset i Øvergård hvor veien videre går gjennom Tamokdalen til Øverbygd. Her tok vi til høyre og parkerte på en slags parkeringslass til venstre kun 50-100 meter fra krysset. Kjøreturen fra Tromsø til Øvergård tok litt over en 1 time.

Fra parkeringsplassen går det en bra skogsvei oppover, etter noen hundre meter deler veien seg ved en gapahuk, her tar man til venstre. Veien oppover er på om lag 1,5km fordelt på 300 høydemeter. Da skogsveien tok slutt gikk rett opp igjennom skogen. Vi så ikke noe sti her. Ruta videre går oppover langs ryggen til fortoppen (1320moh). Denne delen består av jevn stigning i steinur. På fortoppen er det en nokså stor varde. Herfra er det meget god utsikt vestover. Ruta videre går over fjellet til toppen på østsiden. Denne delen er meget slak og 1,5km lang.

Det var utrolig moro å nå toppen på føttene denne dagen, så sent på sesongen. Vi brukte 5 timer og 30 minutter inkludert pauser på 14 km. Sørfjelltinden egner seg meget bra som topptur.