Higravtinden

Higravtinden (1146moh), Laupstad

Higravtinden er med sine 1146 meter den høyeste toppen i Lofoten. Toppen er relativt krevende hvor mesteparten av turen foregår i bratt terreng. Hvis du skal helt til topps egner toppen seg best sommerstid.

Den 02.07-2009 tok Petter og Mats turen til Laupstad. Det er et bygdehus ved Eide med parkeringsmuligheter, men dette skjønte ikke vi før på tilbaketuren. Turen starter ganske bratt langs en elv som deler ryggen oppover. Vi fant det best å følge elven på venstre siden. Ryggen går etter hvert inn i ei stor renne som tar deg nesten til topps. Da vi var på vei oppover var renna dekt med snø, noe som passet veldig bra, spesielt på tilbaketuren. Fra toppen av stor renna begynner utsikten å brette seg ut. Nedenfor mot nord ligger isbreen Blåskavlen. Vi var veldig usikre på hvor ruta fra enden av stor renna og opp mot toppen var, men vi fant en løsning som tilslutt endte med fortoppen av Higravtinden. Vi møtte for øvrig et slovensk par som snudde i enden av stor renna.

Har i ettertid sett på nettsiden til www.lofotelemark.com som beskriver siste delen: ”Fra toppen av stor renna skrår du til venstre opp ei lita renne for så og følge ryggen siste biten mot toppen. Nå vil du først komme til fortoppen”. Fortoppen og Hovedtoppen deles av en kløft som er ca 5 meter i bredde. Vi fant det uforsvarlig å fortsette herfra uten tau og nevneverdige klatreferdigheter.