Middagstinden

Middagstinden (1105moh), Vikran

Middagstinden på Malangshalvøya er ett av 4 fjell i Malangen jeg (Petter) har tenkt på. Fjellet er godt synlig dersom en vender blikket sørover fra Tromsø. Det var Christoph som hadde tatt initiativet for denne turen, så med frihelg er det bare å utnytte mulighetene for å komme seg på en ny topp. Yngve og Jannicke var også med på turen, som dannet gruppen som nådde toppen denne lørdagen i til dels dårlig sikt enkelte perioder.

Vi var klare til å kjøre fra Tromsø litt før 0930 etter å ha lastet personer og utstyr i bilen. Ferga fra Larseng gikk kl 1000 og overfarten tok 12 minutter. Vi sto klare med skiene på beina kl 1030 ved gravlunden på Bentsjorda som er om lag 5 km fra fergeleiet på Vikran.

Turen oppover består av en liten anmarsj før stigninga gjennom skogen begynner. Her var det flott skiføre. Da vi kom over skoggrensa mot Bakaromnen var det skikkelig avblåst. Etter om lag en 1 timers gange tok vi en pause i ly for vinden. Enkelte partier oppover dalen var noe brattere så skredfaren bør vurderes her. Ellers var det jevn stigning før vi vendte nordover (venstre) mot toppen. Siste biten mot toppen er noe brattere og i tillegg mye stein, så skiene ble etterlatt drøye 100 meter fra toppen. Det er ca. 5km til toppen fra startpunkt. Vi brukte om lag 5 timer på turen inkludert pauser.

Hele turen oppover snødde det bra, så det var bare å ta seg god tid slik at vi fikk større mengder styresnø. Nedfarten var preget av flatt lys, så det var litt vanskelig å se konturene i terrenget.

Fra toppen skal det være fantastisk bra utsikt mot Tromsø, så det var en liten nedtur at været ikke var på vår side da vi satt på toppen. Uansett en fin tur!

Takk for turen Christoph, Yngve og Jannicke!

Fergeruter Vikran-Larseng: http://ruteinfo.hurtigruten.com/no/default.aspx?rnr=110

Christophs turrapport: http://toppturmania.blogspot.com/2010/02/middagstinden-1105moh-pa-malangenhalvya.html