Bentsjordtinden

Bentsjordtinden (1168 moh), Vikran

Bentsjordtinden er den høyeste toppen på Malangshalvøya, fjellet er godt synlig fra Tromsø dersom man ser mot sør. Bentsjordtinden er en meget fin ettermiddagstur, og egner seg bra på våren grunnet sin nordvestvendte rutetrase, fra toppen har man også en fantastisk utsikt mot fjellene på Kvaløya. Normalruta opp og ned har en bratthet på 25-30 grader.

Turens utgangspunkt er ved Vollestad, kjøreturen hit tar i underkant av 1 time fra Tromsø. Parkeringsmuligheter finnes langs veien.

I starten går turen gjennom lett kratt oppover en sommersti mot 300-400 moh. Videre er det en liten transportetappe på ca. 1 km nordvest til en kommer på ryggen som følges helt til toppunktet, underveis kan man skue mot bla Gråtinden (871) som ligger på andre siden av Straumsfjorden. Ryggen følges oppover mot 900 moh, hvor det flater ut og toppen av Bentsjordtinden og Durmålstinden kommer til syne.

Når en ankommer toppen kan man nyte den fantastiske utsikten, fra gammelt av sies det at man kunne se sju kirkesogn fra toppen.

Fra toppen kan man enten velge å kjøre ned ryggen man gikk opp, eller ta ei renne som er litt øst for denne. Dersom renna blir rutevalget bør man være sikker på snøforholdene, og helst ha gått opp renna da den er brattere enn 35 grader i enkelte partier.

Etter litt labarbeid var ferdiggjort var jeg(Alf), Sigbjørn og Brage klare for avreise klokken 13:30. Været og utsikten var fantastisk, og alle tre var veldig fornøyde med besøket til Bentsjordtinden. Det blir garantert flere turer hit!

 

Tidsforbruk: ca 4 timer.

Grad: Lett/Moderat

Tekst og foto: Alf

Kart

Kart