Storgalten

Storgalten (1219 moh), Nord-Lenangen

Storgalten ligger ytterst i Lyngenfjorden,og er et ekstremt bra turmål på vinteren. Her kan man nyte 1200 høydemeter med utsøkt skikjøring rett ned i havet. Storgalten er kjent som et ypperlig skifjell, som pleier å ha gode snøforhold.

Fra Tromsø tar turen nesten 2 timer inkludert ferge. Fergeruter mellom Breivikeidet og Svensby kan ses her. Fra Svensby tar man til venstre oppover langs den nordlige lyngenhalvøya.

Utgangspunkt for denne turen er ved Sandneset ca 1 km nord for brua ved Storvoll. Her er det parkeringsmuligheter, men vi måtte parkere ved siden av veien da det var fullt her.

Normalruta slik vi kjenner den går på nordsiden av Lassofjellet (414 moh), og derfra videre oppover. Her kan det være lurt å holde nordryggen av fjellet, da terrenget er slakest her.

Mellom 800 og 900 høydemeter er det noe brattere (30 grader), noe som krever vurdering av snøforhold og rutevalg.

Fra toppen er det helt fantastisk utsikt mot blant annet Vannøya, Kåfjordalpene og Store Peppartinden (1254moh).

Det var en helt perfekt start på påsken! Helt fantastisk vær, med massevis av hyggelige folk i fjellet. Vi møtte blant annet en gruppe sveitsere som var innlosjert på en båt som tok de til de ulike toppturmålene i Lyngen og Kåfjord. I tillegg har aldri appelsinen smakt like godt som den gjorde, det var som et sirkus i munnen!

Nedkjøringen var fantastisk, selv om det var litt oppkjørt enkelte steder. Siden det er store flater å boltre seg på skal det mye til om en ikke får kjøre i uberørt snø. Dessuten finnes det noen brattere renner lengre sør i fjellet som en kan kjøre ned i.