Rasmustinden

Rasmustinden (1224 moh), Elvevoll

Rasmustinden er fjell som er spennende både sommer og vinterstid. Den befinner seg befinner seg i fjellrekka mellom Sørfjorden og Lakselvdalen. Rasmustinden har en primærfaktor på 1005 m (nr 82 i Norge), som betyr at utsikten fra toppen er meget bra. Det er spesielt god sikt mot Lyngsalpene, andre kjente fjell i området.

Utgangspunkt for denne turen er i Lakselvdalen ved Elvevoll. Kjøreturen fra Tromsø tar ca 1 time. Det er også mulig å gå fra Sørfjorden, og derfra gjennom Tiurdalen opp mot toppen.

Vi parkerte på et jorde på venstre siden av veien. Man kan eventuelt også parkere på siden av veien.

Herfra går ruta opp igjennom Skulvadalen på venstresiden av Skulvaelva. Her er det lite vegetasjon oppover, som innebærer bedre ferdsel på vei opp og ned. Greit slakt terreng oppover mot skaret ved punkt 789 hvor vi tok oss en pause.

Her vurderte vi de to alternative rutevalgene for å komme seg til topps. Ett alternativ er å gå rundt fjellet og derfra opp sørvest flanken opp. Denne ruta er slakere, men også lengre. Andre alternativet opp langs sørøst flanken er kortere, og brattere (>30 grader siste biten). Vi valgte sistnevnte.

Her hadde det gått mindre rutsjeskred som følge av siste dagers mildvær, dette hadde fryst (store isklumper) noe som innebar dårlige kjøreforhold på nedturen.

Dermed valgte vi å kjøre ned sørvest flanken, hvor snøen var betraktelig bedre. Nedturen gikk videre rundt fjellet, her fikk vi en liten oppoverbakke for å komme tilbake til punkt 789 i skaret. Føret var varierende fra vårsnø til skare som i grunn var grei nok å kjøre på.

Oppfatningen vår av fjellet er at dette er et spennende alternativ ved trygge forhold. Nydelig vær og grom utsikt fra toppen overskygger føreforholdene som ikke var helt optimale.