Imagaisi

Imagáisi (>1500moh), Djupen

Jeg (Petter) hadde faktisk ikke hørt om Imagáisi da jeg fikk høre om planene til Christoph. Etter litt ”research” tok jeg utfordringen, mye på grunn av at Christoph var selvutnevnt turleder for turen. Imagáisi befinner seg i midten mellom Langdalstindane og Lakselvtindane på den sørlige Lyngenhalvøya.

Med på turen var også Kent-Hugo som har satt seg målsettingen med å bestige alle toppene over 1000 meter i Troms, ikke akkurat en liten utfordring. Også Yngve var med, som har vært på mange fjell i Troms gjennom sin tid i fjellsportgruppa. Kjempemessig turgjeng!

Vi sto klare med skiene på beina kl 0900 ved Djupen. Det var drøye 20 minusgrader, men det la ikke noe stopper for våre ambisjoner om å nå toppen. Dette er vel ikke akkurat noe typisk topptur hvor fin skikjøring prefereres. Fra startpunkt til toppen er det ca 9 km, hvor store deler av turen går igjennom slakt terreng. På turen oppover har du blant annet den imponerende nordveggen til Guhkesgáisi (1580moh) til høyre ovenfor. Første delen av turen går igjennom Ellendalen (ca 4km), herfra tok vi til høyre opp igjennom en navnløs dal. Vi gikk på østsiden og rundt punkt 1018 før det bar oppover i renna mot vestryggen av Imagáisi. Her kom endelig sola over oss, men det blåste kraftig. Vestryggen oppover er noe brattere og besto av skare/is, derfor valgte vi å ta på stegjern og bære skiene på sekken denne delen. Fra toppen av ryggen var det kun 1 km i slakt terreng til vi endelig nådde toppen rundt kl 2. Det var kaldt og blåste en del, så det ble ikke akkurat noe kosestund på toppen. Utsikten fra toppen er spektakulær! Massevis av spisse høye fjell i alle himmelretninger.

Vi kjørte rolig og kontrollert på ski ned den isete ryggen. Fra ca 1200 moh til 900 moh var det pudder og flott skiføre, så vi fikk en liten bonus for strevet opp. Resten av turen besto av sterkt vindpåvirket snø. Skal ærlig innrømme at jeg var litt sliten de siste par kilometerne gjennom Ellendalen, men jeg tror ikke jeg var den eneste. Min første Lyngen topp, forhåpentligvis blir det flere fram til sommeren.

Stor takk til Kent-Hugo, Yngve og ikke minst Christoph for turen!

Sjekk ut:

Christophs nettside: www.toppturmania.blogspot.com

Kent-Hugos nettside: www.kugo.no