Laksvatnfjellet

Laksvatnfjellet (876 moh), Sjøvassbotn

Laksvatnfjellet er utseendemessig en nokså anonym topp, men likevel en fin og enkel tur som egner seg spesielt bra på skredutsatte dager, og for nybegynneren. Fjellet byr på store svinger i storslåtte omgivelser.

Utgangspunkt for denne turen er ved Sjøvassbotn, ca 2 km nord for Laksvatn. Kjøreturen fra Tromsø tar omkring 45 minutter. På østsiden av veien nordover mot Lakselvbukt er det en skogsvei. Her er det både enklest og mest effektivt å ta seg oppover. Akkurat her er det imidlertid vanskelig å finne egnet parkeringsplass. Derfor anbefales det å fortsette et noen hundremeter nordover, der det vanligvis finnes avkjørsler med plass til noen biler.

Skogsveien er følges enkelt oppover mot skoggrensen. Følg gjerne den markerte elven et stykke oppover til terrenget brattere. På omkring 500 høydemeter dreier en i sørlig retning til en ser toppen av Laksvatnfjellet. Herfra tar en sikte på nordsiden av den markerte toppryggen. Ryggen følges før en tilslutt er på fjellets topplatå. Toppvarden befinner seg på sørsiden, og er et flott utsiktspunkt mot Balsfjorden. Anbefales.

Se turbeskrivelse fra vår sommertur i området her.

Tidsforbruk: 3 timer

Distanse: 8 km

Grad: Lett.