Storstolpan

Storstolpan (974 moh), Rekvik

Storstolpan befinner ytterst på Kvaløya ved Rekvik. Fjellet er en del av den flotte fjellrekken på nordsiden av Ersfjorden. Toppen er en spennende sak både sommer og vinterstid. På sommeren er den en del av Ersfjord-traversen som starter ved Skamtinden ytterst I Ersfjorden. Dette er den ultimate ettermiddagstur på våren. Bratte fjell, kveldsol og hav skaper en harmoni som er verdt å få med seg.

Turen starter på høgda før nedoverbakken mot Rekvik. Veien mot Rekvik kan være nokså dårlig, da vi var der var framkommeligheten på denne strekningen nokså dårlig. Kjøreturen fra Tromsø tar ca 50 minutter. Det er for øvrig parkeringsmuligheter på høyresiden av veien.

Turen starter på ca 250 moh i skaret mellom Bromsmetind og Humpen. Her bærer det oppover ganske slakt i ca 200 høydemeter. Vel oppe på høgda har man to alternativer. Enten fortsette i samme høyde ved å traversere langs fjellsiden under punkt 615 og 658 av Storstolpan på kartet. Eller en liten nedkjøring til vannet på ca. 350 moh, som derfra tar deg videre oppover.

Vi valgte førstnevnte. Her kan det være fatalt om et skred skulle gå, da det er bratt både opp og ned. På dager med høy temperatur og snøsmelting, vil jeg ikke anbefale denne ruten.

Etter traverseringen langs fjellsiden fortsetter turen oppover langs den flotte nordvest vendte flanken. Her var det som forventet flotte snøforhold.

Siste biten mot toppen er brattere, så vi tok av skiene og fortsatte turen til fots. Dager med hard skare og is, kan stegjern og isøks foretrekkes.

Utsikten sto til 10/10 i karakter. Vi kunne ikke ha vært mer heldig med omgivelsene. Storslagen utsikt mot Håja, Sessøya og Bjørnøya. Sørover meget fin utsikt mot Senja og Breidtinden (984 moh).

Nedkjøringen var meget flott. Litt oppkjørt, men med litt kreativitet ble jomfrupudderet funnet.

Vi kjørte ned mot vannet, tok på fellene igjen oppover mot høgda, og deretter fin cruisekjøring ned mot bilen.

En herlig tur! Et høydepunkt, hvor alt klaffet.

Tidsforbruk:

Distanse:

Grad: