Steinskardtinden

Steinskardtinden (817 moh), Kattfjordeidet

Kattfjordeidet er destinasjonen for mange flotte turmål vinterstid. Med rundt 20 minutters kjøring fra Tromsø, er området utrolig populært. Steinskardtinden befinner seg på sørsiden av Kattfjorddalen, med nordvendt fjellside. Denne turen passer ypperlig som en ettermiddags/kveldstur på våren.

Steinskardtinden er første topp på sørsiden av Kattfjorddalen. Parkeringsmuligheter finnes like etter oppoverbakken som fører deg til Kattfjorddalen. Jeg (Petter) parkerte på høyresiden av veien. Dette er et populært turmål vinterstid, så det skal mye til om det ikke allerede står biler parkert langs veien.

Kort anmarsj over en myr før stigningen oppover begynner. Herfra går det oppover et lite område i glissen skog. Dette partiet er nok det bratteste, og enkelte små heng kan være rasutsatte. Derfra jevn stigning oppover på venstresiden av noe som kan se ut som et elveleie vinterstid.  Ved 600 moh slakner terrenget noe til man er på toppen.

Fikk helt fantastisk lys på toppen denne dagen. Det er flott utsikt mot flotte fjell på Kvaløya deriblant Store Blåmann, Hollendaren (1016moh) og Storsteinnestindan.

Snøforholdene var ypperlige, kanskje sesongens beste.. Stjernepudder fra toppen og helt ned. Fin avslutning på en middels tirsdag.