Lille Blåmann

Lille Blåmann (844moh), Håkøybotn

Er et av de populære fjellene i Tromsø-området på vinteren. Dette er en rimelig lett topptur som passer ypperlig dersom en ikke har satt av hele dagen til tur.

Utgangspunkt for denne turen er Håkøybotn (ca 20 min fra Tromsø), her er det en parkeringsplass på høyresiden av veien. På vinteren betaler man noen kroner for å parkere her.  På vei oppover følger man kraftledingen et stykke før man forlater denne. Det så ut som om at det var ryddet skog oppover langs anbefalt trase’. Videre oppover kommer veistikker til syne, som går opp til et militært anlegg som ligger på ca 600 meters høyde. Herfra er det vel 15 min til toppen. Siste biten består av 500 meter i flatt terreng. Det er bare å ta den nedkjøringen en selv ønsker fra toppen, noen plasser er det brattere. Vi tok samme vei ned som opp, da myra nedenfor var dekt av is denne dagen.

Det er mange andre toppturalternativer som er mye mer spennende enn Lille Blåmann i Troms, men når føret var såpass hardt ble vi enige om å ta en kjapp tur denne dagen. Men vi fikk kjempevær og ikke minst se sola for første gang i 2010! Selv om pudder uteble (Alf mener han fikk en sving i pudder) fikk vi god fart nedover på skare/is.