Langfjellaksla

Langfjellaksla (765 moh), Kattfjordeidet

Kattfjordeidet er destinasjonen for mange flotte turmål vinterstid. Med rundt 20 minutters kjøring fra Tromsø, er området utrolig populært. Langfjellaksla befinner seg på sørsiden av Kattfjorddalen, med nordvendt fjellside. Denne turen passer ypperlig som en ettermiddags/kveldstur på våren. I tillegg ligger snøen lengre utover våren i nordvendte fjellsider.

Etter å ha opplevd gjennomslagsføre på Storsteinnestindan punkt 884, måtte det bli et ekstra nummer på andre siden av dalen.

Det er gode parkeringsmuligheter på høyresiden av veien ved Kattfjordvannet.

Det bærer rett opp uten noen form for anmarsj. Det går en elv midt i fjellsiden, følg denne oppover før en skrår litt mot høyre. Ved ca 400 moh kan man enten fortsette på skrå mot høyre eller velge et brattere alternativ rett opp mot toppen. Vi valgte sistnevnte, her er det et heng som er rundt 30 grader bratt, så en bør vurdere rutevalg etter snøforholdene.

Fra toppen er det fin utsikt mot blant annet Bentsfjordtinden i Malangen, og fjellene på Kvaløya.

En kort fin tur som passer perfekt som en ettermiddagstur eller treningsøkt. Ved gode snøforhold er det bare å ta turen opp flere ganger, for å nyte mest mulig pudder. Det er kun 600 høydemeter så oppturen tar ca 1 time.